?> ?> Kinderworkshops tijdens Fortenfestival

Kinderworkshops tijdens Fortenfestival
16 oktober 2019


Fortenfestival en Bee Heroes workshop

Tijdens het Fortenfestival afgelopen september konden kinderen naar de Genieloods komen voor een heerlijke en leerzame 'knutsel' workshop bijenbloemen zaadbommetjes maken.

Het was gezellig druk en de kinderen hebben samen wel zo'n 56 bommetjes gemaakt. Wauw! Het was een gekneed en geboetseer van je welste. Ze kregen de bommetjes met een werpinstructie erbij mee naar huis. Hopelijk komen alle zaden, als de bommen eenmaal geworpen zijn (leve de vruchtbare bommen ;)), goed op en hebben de kinderen de Haarlemmermeer e.o. weer iets bloemrijker kunnen maken.

* Wij gebruiken voor de workshops alleen maar ecologische en voornamelijke inheemse en lokale bloemzaden (in een mix van 1-, 2 en meerjarig zaad)
** Hou onze blog (en vanaf volgend jaar onze minimal version facebook pagina) in de gaten voor de in te plannen kinderworkshops voor 2020.
*** Zie de zaadbommen werpinstructie in PDF hieronder toegevoegd


Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.